Dem der er på udkig efter en brugt bil, har ofte svært ved at finde ud af, hvor de skal starte. Det er slet ikke så underligt: markedet for brugte biler er nemlig helt enormt. Var man på udkig efter en ny bil, så var opgaven allerede gjort nemmere af, at udvalget er så småt. De danske bilforhandlere har kun plads til et begrænset udvalg af nye bilmodeller, og det er ofte de samme modeller man finder fra den ene forhandler til den anden. Det kan godt gøre det lidt kedeligt at handle bil, men til gengæld er det både nemt og overskueligt. Helt anderledes forholder det sig med de brugte biler.

Alle kan nemlig sætte deres brugte bil til salg, og de kan gøre det på et helt vilkårligt tidspunkt. Det betyder at der er mange forskellige bilmærker og bilmodeller at vælge imellem. Der er også et hav af forskellige årgange, og så er bilerne selvfølgeligt også blevet brugt og slidt på forskellig vis. Der er altså pludseligt rigtigt mange valgmuligheder, som adskiller sig på uoverskueligt mange måder. Det er altså ikke en nem opgave, at skulle vælge den helt rigtige brugte bil.

Der er dog nogle generelle ting man kan sige om brugte biler, som kan hjælpe med at skabe et overblik. Det er eksempelvis ikke nogen hemmelighed, at det ikke er alle biler, der ældes lige godt. Nogle biler er fantastiske at køre i, når man køber dem fra ny, men de bliver slidt virkeligt hårdt ned. Sådan en bil skal man helst undgå at købe brugt, da den vil være dyr i vedligeholdelse, og generelt give en masse hovedpiner. Andre biler er ufatteligt slidstærke, og man opdager måske ikke engang, at det er en brugt bil man har købt. Så det store spørgsmål er selvfølgeligt: hvilke biler er det bedst, at købe brugt?

En populær brugtbil er den klassiske Ford Fiesta. Det er en forholdsvist billig bil, den er utroligt robust, og det er nemt at finde reservedele til den. Det er derfor også en bil, som mange nye bilister vælger at købe brugt. Skoda Ovtavia og Skoda Superb er også ganske udmærkede brugte biler, der generelt holder sig i god stand.

Kan man finde en brugt vw så er det dog altid at foretrække! Særligt VW Golf føles som om, at den er bygget til aldrig at gå i stykker. Volkswagen formår virkeligt at producere biler, der både holder længe, og er utroligt lette at servicere. Det betyder at en brugt VW Golf er en bil, man får glæde af så snart man køber den, og som ikke kommer til at give en masse hovedpiner. Selv hvis noget fejler, så er det let at skaffe reservedele, og enhver mekaniker ved, hvordan man arbejder på en Golf.