Det er de færreste der har noget imod en bil, med en dør til bagagerummet under normale omstændigheder. Men spørger du de selvsamme mennesker, hvad de synes om idéen om en hatchback fra Mercedes, så krummer deres ansigt hurtigt sammen på en sær måde: det virker bare forkert! En Mercedes er en luksusbil: det handler om stil og et gennemført design. Det er bare ikke lige det, man forbinder med en traditionel hatchback: der bliver de praktiske funktioner typisk prioriteret, og designet og helhedsoplevelsen må gå på kompromis. Så tanken om en hatchback fra Mercedes virker for mange som ren og skær blasfemi: det er ikke en kombination, som nogen kan forestille sig, er en særligt god idé. Men hvornår har Hr. og Fru Jensens idéer om, hvad der kan lade sig gøre, nogensinde holdt Mercedes tilbage? Med lanceringen af Mercedes A200 har de bevist, at det kan lade sig gøre, at lave en luksuriøs og lækker hatchback, som ikke går på kompromis med noget som helst.

Den nye A200 fra Mercedes blev lanceret i år 2018, og siden da har den vendt op og ned på, hvad folk forbinder med en hatchback. Bilen har en meget kompakt størrelse, men gør sig stadig positivt bemærket uanset om man sidder inde i bilen, eller betragter den udefra. Den lille størrelse gør heller ikke, at man må gå på kompromis med rummeligheden: man har masser af plads inde i bilen, og komforten er også helt i top. Designet lever selvfølgeligt helt op til de forventninger man har til en Mercedes, og til Mercedes? egne høje standarder: der er tale om et sporty design med alle de luksuriøse detaljer, der får én til at føle, at man kører på første klasse.

Det er dog ikke bare en flot og rummelig bil: det er også en moderne bil fyldt med den seneste teknologi. Mercedes har fokuseret på at gøre køre-oplevelsen så sikker som muligt, ved at fylde A200 med assisterende teknologi. Bilen kan selv identificere skilte på vejen, holde afstand til andre biler og bremse, hvis der er fare for en ulykke. Det er altså en perfekt bil til familien: sikkerheden er i top, og der er plads til både børn og indkøb. Samtidig kan den fint bruges i forbindelse med forretningsmøder eller lange køreturer ud til vigtige møder. Bilen skinner af luksus og selvsikkerhed, og komforten er i top på selv de længste køreturer igennem landet.

Hvis du også har gået rundt og tænkt, at en hatchback fra Mercedes lyder som en umulig ting, så gør dig selv en tjeneste, og kast et blik på den lækre A200. Du vil blive overrasket over, hvad Mercedes har formået at gøre til virkelighed: en perfekt kombination af det praktiske og det æstetiske, uden at gå på kompromis.