Ford har fundet en løsning på fartdjævle der ikke kan lade være med at trykke speederen i bund. En bil der registrerer fart fra farttavler og sætter farten ned.

Ford siger at deres nyeste S-Max kan aflæse farttavler og dermed sætte farten ned. Så kommer du eller andre fartbøller til at køre for stærkt igen.

De viste deres sidste nye system i Tyskland som kunne aflæse vejskilte imens du er på farten og der vil ikke gå længe før det kommer til hele verden, siger de. Systemet er ret smart og skal udvikles endnu mere henover de næste par år. De arbejder på at bilen skal kende flere skilte og bliver bedre til at læse dem, selv ved høje hastigheder.

S-Max aflæser skilte imens du kører og ser den en farttavle på 50 km/t, så sætter den selv farten ned uden at bremse bilen. Så du mærker kun at bilen sætter farten ned langsomt, så det bliver mest behageligt for dig. På den måde får du en behagelig nedjustering af din fart og du kommer ikke til at tænke så meget over det.

Men hvad angår fartsyndere, så kan er det ikke helt slut med dem endnu. Ford siger nemlig at man kan overskrive systemet sådan at den godt kan køre hurtigere, hvis du bare trykker lidt ekstra hårdt på speederen. Det er jo ikke godt, men der skal stadig være muligt for manuelt at styre fart lidt indtil systemet er udviklet lidt mere siger de.

Teknologien er et skridt frem mod førerløse biler. Audi havde lanceret en bil sidste år, som kunne kører af sig selv og som kunne nå en fart på omkring 225 km/t uden en føre bag rettet og det er ret imponerende i sig selv. I fremtiden vil alle biler nemlig være førerløse og derfor bliver der også arbejdet hårdt på at få det til at fungerer. Andre bilmærker er også godt i gang med at teste.

Selv Google og Nokia har eksperimenteret med førerløse biler længe og Google siger de har lavet en test allerede med en af deres biler der kører igennem London med 19 km/t, hvilket er meget lavt. Men det er af sikkerhedsmæssig grunde. Google siger dog at de vil forsætte med at teste henover de næste par uger indtil bilen kan køre selv med normale hastigheder.

Biludstyrs firmaet Delphi har allerede lavet en førerløs Audi Q5, som skal kører tværs over landet med passagerer i bilen. Projektet er allerede skudt i gang og bilen er allerede halvvejs.